• <<< Terug

Boek CV de Bokken 44 jaar

Voorwoord

Na drie keer proberen om een carnavalsvereniging op te richten lukte het uiteindelijk toch in 1972. “Kom we gaan het gewoon proberen,” en zo werd Theo Cuppen de eerste prins. Als Prins Theo dun urste met zijn lijfspreuk: “Gèn geleuter ovver dieje sleutel”. Zo is er een carnavalsvereniging
ontstaan die uiteindelijk het bruisend hart van Sint Hubert werd.
Nu anno 2016 bestaat CV De Bokken 44 jaar. Dit is in carnavalstermen een lustrum en we willen dit vieren met een jubileumfeest voor leden en oud leden en een jubileumreceptie voor alle zusterverenigingen en dorpsgenoten. Daarnaast leek het ons leuk om een fotoboek uit te geven waar de geschiedenis van deze vereniging te zien is.
We hebben geprobeerd om dit zo chronologisch op te bouwen met de start van de club en tot waar we nu staan. Zo viert dit jaar niet alleen CV De Bokken haar 4 e lustrum, maar ook ons eigen dweilorkest “Engsele” bestaat nu 22 jaar. Ook de 4 e jubileumprins met alle activiteiten zijn nog opgenomen zodat de 44 jaar zo compleet mogelijk zijn.

Het was een heel gepuzzel om alles weer terug te halen en foto’s boven tafel te krijgen. Vroeger was niets digitaal en moest alles uitgezocht worden. Negatieven weer digitaal maken en dan natuurlijk nog uitzoeken wie er op staan. Er was geen gezamenlijk archief maar we zijn nu toch een heel eind
gekomen. Ook heeft de carnavalsclub het archief zo veel mogelijk digitaal.

Dankzij “Heemschut Sint Huybert” die het boek gemaakt hebben , is het een prachtig exemplaar geworden. Speciaal willen we Mirjam Peters bedanken voor de vele uren die zij erin gestopt heeft om alle foto’s uit te zoeken, te digitaliseren en te archiveren zodat ze ook weer bewaard zijn voor de toekomst. Dank ook aan ieder die geholpen heeft om naar foto’s te zoeken of te kijken wie er op staan.

Namens Heemschut Sint Huybert en CV De Bokken wensen we u allen veel kijk- en leesplezier.

Antoine van Loon
voorzitter CV De Bokken

Martien Strijbosch
voorzitter Heemschut Sint Huybert


Reacties zijn gesloten.