• <<< Terug

Boek oude plaatjes

Het heeft erg lang geduurd voordat het Eerste Fotoboek van Sint Hubert tot stand is gekomen. Foto’s hadden we enerzijds genoeg en anderzijds waren we nog steeds op zoek naar foto’s van families.

Wat wil Heemschut Sint Huybert met dit fotoboek laten zien.
Op de eerste plaats willen we zoveel mogelijk families in dit boek betrekken. Van zoveel mogelijk verenigingen zijn foto’s in dit boek te zien. Daarnaast hebben we een beperkt aantal gebouwen met meer of minder historie in het boek opgenomen. Schoolfoto’s vindt u maar enkele. Van de meeste zeer oude foto’s zijn de namen niet bekend en ze zij dan ook van mindere betekenis.

De foto’s in het boek zijn uitsluitend zwart-wit foto’s van voor 1900 tot ± 1980.
Het fotoboek is met opzet een rommelig boek. Families, individuele foto’s, gebouwen, verenigingen, alles staat door elkaar en dat is met opzet. Wij vonden elke foto de moeite waard om ze in dit boek op te nemen. Het enige wat we hierbij geprobeerd hebben is de foto’s te plaatsen in volgorde van de tijd. Dus voorin de oudste.
We hebben getracht de juiste namen bij de juiste persoon te plaatsen, maar we zijn er van overtuigd dat we hierin niet voor 100% zijn geslaagd. Voor de fouten onze excuses. Graag hadden we meer familiefoto’s geplaatst. Het is ons ondanks alle moeite niet gelukt van alle families foto’s te bemachtigen.
Heemschut Sint Huybert heeft getracht een goed en breed beeld te geven van Sint Hubert, van de vele grote gezinnen, de vele verenigingen, enkele monumenten en historische gebouwen. We hopen dat het een boek geworden is dat veel bekeken en gelezen wordt en bewaard voor de volgende generatie.

Heemschut Sint Huybert
zomer 2013


Reacties zijn gesloten.