• <<< Terug

Open monumentendag 2015 georganiseerd

Heemschut Sint Huybert
Open Monumentendag zondag 13 september van 11 tot 16 uur.
Zondag is het Open Monumentendag georganiseerd door de 4 Heemkundeverenigingen in samenwerking met de gemeente Mill en Sint Hubert. Het thema is “Kunst en Ambacht”. Waar is wat te zien? We beginnen in Sint Hubert. De kerk van de HH Hubertus en Barbara staat vanaf 11.00 uur open. Hier kun je een boekje krijgen met de route en alle te bezichtigen plaatsen.
In de kerk van Sint Hubert zijn werken te zien van: Jan Bastiaans, Elsbeth Roest, Jaques van den Heuvel en Malou Rutten. Van deze mensen ziet u een schilderwerk. Van Arnold Relou ziet u glas in lood werk. Hem zie je bezig met zijn werk. Vanaf de kerk fietst of rijdt men naar de Heimolen waar ook de molenaar aanwezig is.
Wat is hier te zien? Beppie Nabuurs met Mixed Media Anette (vraag het mij niet maar kom kijken), Annet Verheijen schilderij, Lenie Brouwers met quilten, Piet Verbruggen met uitleg over schoenen maken en Marian Govers die werkt aan kunst met leer.

Kom zeker kijken naar de Sint Hubertse kunstenaars die exposeren in de Sint Hubertse monumenten. Met het boekje in de hand gaat u verder naar de andere kerkdorpen het is zeker de moeite waard.
Tot ziens op Open Monumentendag 2015.

Reacties zijn gesloten.