• <<< Terug

Benoeming pastoor Brok

Reeds eerder meldden wij het nieuws van de benoeming van pastoor Brok te St. Hubert. Verdere gegevens ontbraken toen. Nader vernemen wij, dat Pastoor Brok, tot dusverre pastoor te Deest, geboren werd te Drunen op 30 Jan. 1894. Na zijn studies voltooid te hebben werd hij 14 Juni 1919 priester gewijd, waarna hij als kapelaan benoemd werd te Bergeijk,
Hèt Hof (1919), kapelaan te Millingen (1924), kapelaan te Ewijk (1928), kapelaan te Mill (1930), kapelaan te Moergestel en te Waalre (1933). In 1936 werd hij rector te Budel (Dorplein) en in 1938 werd hij als pastoor te Deest (Gld.) benoemd.
Zowel op sociaal- als op sportgebied heeft pastoor Brok in de diverse parochie’s veel tot stand gebracht. Voor de K.A.B, heeft hij steeds grote activiteit getoond en ook in Mill heeft hij, toen hij daar als kapelaan stond, zowel de voetbalvereniging als de K.A.B, doen herrijzen.
Nu is deze populaire priester als pastoor te St. Hubert benoemd en zal hij Vrijdag a.s. 11 Nov. op feestelijke wijze worden ingehaald. Om 4 uur zal zich een grote stoet bij café Verbruggen opstellen. Deze stoet, waaraan alle verenigingen zullen deelnemen, zal naar Erica trekken waar de Zeereerw. Heer Pastoor zal worden opgewacht. Hier wordt hij het eerst welkom geheten door het Kerkbestuur, dat ook de gehele leiding in handen heeft.
Na deze korte ontvangst trekt dezelfde stoet naar de kerk, waar de nieuwe herder door de Deken uit Grave met een korte plechtigheid geïnstalleerd zal worden.

Reacties zijn gesloten.