• <<< Terug

Fototentoonstelling ‘Van Karrenspoor tot autobaan’ te St.Hubert

Heemschut Sint Huybert presenteert heden en verleden Past. Jacobsstraat.
De pas opgerichte Heemschut Sint Huybert heeft ter gelegenheid van de officiële opening van de Pastoor Jacobsstraat een fototentoonstelling samengesteld.

De tentoonstelling draagt de naam “Van Karrenspoor tot Autobaan?”. Met het vraagteken duidt Heemschut Sint Huybert al op ontwikkelingen in de toekomst, waarbij steeds meer verkeer over deze belangrijke verbindingsweg wordt verwacht. Natuurlijk begint Heemschut Sint Huybert bij de tijd dat de Pastoor Jacobsstraat nog maar een karrenspoor was.

Uit de provinciale archieven zijn bestekken opgevist van de eerste verharding van wat toen nog een karrespoor naar Haps was. De geschiedenis van de Pastoor Jacobsstraat wordt zowel in woord als in beeld voor u uit de doeken gedaan. Voor het beeldmateriaal is Heemschut Sint Huybert op zoek gegaan naar foto’s van alle huizen die nu en en het verleden langs de Pastoor Jacobsstraat hebben gestaan. Op die manier wordt getoond hoe de situatie nu is, en is er een reconstructie met foto’s van de oude situatie.

De openingstijden van de tentoonstelling “Van Karrespoor tot Autobaan?” zijn wat anders dan in eerdere berichten is aangegeven. Zaterdag 1 juni van 13.30 uur tot 21.00 uur en zondag van 11.00 uur tot 13.00 uur in gemeenschapshuis De Jachthoorn in St.Hubert.

Reacties zijn gesloten.