• <<< Terug

Parochie St. Hubert bestaat 200 jaar

Morgenavond optreden Ger Coppens
ST.-HUBERT – Morgenavond is de Brabantse zangeres Ger Coppens te gast in de parochiekerk van St. Hubert. Ger Coppens is de vaste luisteraars van Omroep Brabant zeker bekend. Van haar CD’s ‘Van Binnenuit’ en “Levenswijzer” worden regelmatig liedjes gedraaid.
De zangeres schrijft haar nummers zelf en put inspiratie uit zowel het rijke Brabantse verleden als de hedendaagse actualiteit. Het optrein de sfeervolle kleine parochiekerk is gratis toegankelijk en iedereen is welkom!
Kindermiddag met Clown JoJo
Natuurlijk worden de kinderen niet vergeten bij de viering van dit jubileum.
Op zaterdagmiddag treedt voor jullie in de Jachthoorn de Clown JoJo op.
JoJo is wereldkampioen ballonnenvouwen en zit vol grappen en grollen. Bovendien kan JoJo goochelen en maakt de clown muziek op allerlei vreemde instrumenten.
In de pauze is er limonade en wat te smikkelen! Clown JoJo begint om 14.00 uur.
St. Hubertse Avond
Zaterdag 12 oktober is er voor alle inwoners van St. Hubert een grandioze St. Hubertse avond. Iedereen is welkom in de Jachthoorn om te genieten van de    Brabantse liedjeszanger Henk Habraken die op zijn bekende wijze personen en situaties uit St. Hubert zal bezingen. Vervolgens stuwt De Lithse Revue de feestelijkheden naar een hoogtepunt. De Lithse revue heeft in de regio een naam opgebouwd als feestband die met een afwisselend repertoire alle leeftijden weet te vermaken. De entree voor de St. Hubertse Avond is gratis,, maar men wordt verzocht van te voren de entreekaarten af te halen bij de Jachthoorn. Aanvang 20.15 uur.
Tentoonstelling “De Parochie is niet van gisteren”
Voor de tweede maal in haar korte bestaan verzorgt Heemschut Sint Huybert een tentoonstelling. In nauwe samenwerking met het parochiebestuur is een tentoonstelling samengesteld die de naam draagt “De Parochie is niet van gisteren”. De tentoonstelling omvat allerlei voorwerpen uit 200-jaar kerkhistorie. De verzamelaars en Heemschut Sint Huybert hebben enkele honderden bidprentjes weten samen te brengen, die een overzicht geven van de overledenen uit de parochiehistorie. De tentoonstelling is nog/te bezoeken aanstaande  zondag van 11.00 tot 13.00 uur.
Jubileumboek “Hanengekraai
Ter gelegenheid van het jubileum heeft Pastor Ad Bogers een zeer lezenswaardig boek geschreven over de geschiedenis van dé parochie tussen 1796 en 1996. De titel van het boek is “Hanengekraai” en dat slaat op de torenhaan die vanuit zijn hoge positie 200 jaar parochiehistorie overziet. Het boek is gebonden in een twee-kleurenkaft, bevat 120 pagina’s en zestig foto’s. Een must voor iedereen die een binding heeft met St. Hubert!
Het boek kan bij besteld worden bij J. Peters, Past. Jacobsstraat 43a.
Daarnaast kunt U het boek kopen tijdens de tentoonstelling in het parochiecentrum.
De prijs van het boek bedraagt in de feestweken slechts ƒ 15,—.
Na 19 oktober wordt de prijs ƒ20,-.

Reacties zijn gesloten.