• <<< Terug

Bidprentjes

Een schat aan herinneringen: Bidprentjes uit Sint Hubert

Al vele jaren lang heeft Heemschut Sint Huybert zich toegewijd aan het verzamelen, bewaren en archiveren van bidprentjes uit Sint Hubert. Deze waardevolle schatten vertellen het verhaal van mensen die een bijzondere band hebben met ons dorp. Hier delen we graag wat we tot nu toe hebben verzameld en hoe u kunt bijdragen aan dit unieke project.

Onze verzameling:

Onze collectie omvat 912 bidprentjes van personen die een speciale connectie hebben met Sint Hubert. Dit omvat:

  1. Zij die in Sint Hubert zijn geboren, wonen of hier hun wortels hebben.
  2. Zij die ooit vertrokken zijn uit Sint Hubert en elders een nieuw thuis vonden.
  3. Mensen die tijdelijk in Sint Hubert verbleven, hun leven hier vormgaven en later verder trokken.
De missende stukjes:

Van een aantal overleden personen zijn we nog op zoek naar hun bidprentje. Deze ontbrekende puzzelstukjes willen we graag vinden om onze verzameling compleet te maken.

Digitalisering en toegankelijkheid:

Door alle bidprentjes te digitaliseren en hier op deze website te presenteren, willen we deze kostbare herinneringen toegankelijk maken voor een breder publiek.

Uw hulp is welkom:

Aan u als bezoeker en geïnteresseerde vragen we:

  1. Bezit u een origineel bidprentje? Wij zouden dit graag ontvangen. Ook kunt een digitale scan van het origineel naar ons sturen.
  2. Heeft u een bidprentje van een persoon uit de genoemde doelgroep en vindt u hun naam niet op deze site? Neem gerust contact met ons op. Het zou zomaar kunnen dat deze persoon een waardevolle aanvulling is op onze collectie.
  3. Mocht u onjuiste gegevens tegenkomen op onze website, laat het ons dan weten zodat we correcties kunnen aanbrengen.
Conclusie:

Heemschut Sint Huybert is toegewijd aan het behouden van deze bidprentjes en we hopen dat u ons wilt helpen om deze waardevolle herinneringen te bewaren. Samen zorgen we ervoor dat de geschiedenis van Sint Hubert nooit vergeten zal worden.

Neem contact met ons op:

Voor vragen, om bidprentjes te delen, of om ons op welke manier dan ook te helpen met dit project, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen maken we geschiedenis levend!
Contactinformatie

Alfabetisch zoeken op bidprentjes

Bidprentjes zoeken op naam

Bidprentjes totaaloverzicht

Reacties zijn gesloten.