• <<< Terug

Voortsestraat 24


Voortsestraat 24
In 1926 verkopen de erfgenamen van Hendricus Daamen een deel van het onroerend goed aan Egbertus Cornelissen. (zie Voortsestraat 19). Het andere deel, gelegen aan de overkant van de Voortsestraat wordt verkocht aan de kinderen Cornelis van Duijnhoven (1854-1924), woonachtig op Voortsestraat 36.

In 1935 wordt de boerderij gebouwd, waarop deze kinderen gaan wonen: Wilhelmus Johannes v Duijnhoven  (1891-1974) Willebrordus Antonius v Duijnhoven  (1897-1946)

In 1972 wordt het huis verkocht


Pierre en Betsy van Diepenbeek van de Wiel wonen vanaf 1968 in de Voortsestraat eerst op huisnummer 44 en later op huisnummer 24. In 1972 werd het huis van Helm van Duinhoven per zitting verkocht in café Van der Steijn in Sint Hubert. We werden de trotse eigenaren van deze mooie boerderij, die is gebouwd in 1935.
In de stallen aan huis kwamen mestvarkens en later luxe paardenboxen. In de wei liep een pony en later Friese paarden. Ook liep er altijd een hond bij ons op het erf. Pierre was de hele dag op pad, als zaakvoerder voor de vee-en vleescentrale, vervoerde biggen van fokker naar mester en rundvee van boer tot boer. Betsy zorgde voor het huishouden, tuin en de 5 kinderen: Conny, Frans, Aniek, Mark en Jan-Pierre.

De kinderen hadden veel leeftijdsgenootjes in de buurt, er was altijd wel iemand om mee te spelen, knutselen, sleutelen, crossen, vuurtje stoken etc..  De buurtgenoten konden het goed met elkaar vinden. De dames uit de buurt hadden een kaartclubje, dat nu nog samen kaart. De mannen hielpen elkaar op de boerderij. De buurtgenoten gingen samen met de kinderen naar het bos, de speeltuin, het zwembad, de kinderboerderij en er werden veel tochten gemaakt met paard en huifkar, sjees, koets en slee.
Pierre heeft een mencursus gevolgd en rijd al vele jaren de kinderen van de buurt, Sinterklaas, bruidsparen en andere groepen kinderen en volwassenen.

Pierre was één van de initiatiefnemers van het oprichten van de buurtvereniging. Pierre is van 1988 tot 2000 voorzitter geweest van Buurtschap d’n Oostkant. Heel veel jaren werd het buurtfeest bij ons in de tuin en stal  gehouden. Pierre was heel lang actief bij het bouwen van de carnavalswagens van de buurt.
We hebben genoten van de zeskampen van Buurtschap d’n Oostkant, iedereen was heel enthousiast en ”gooide zich geheel in de strijd”.  Samen houden we van gezelligheid en vinden goede relaties met familie en buren zeer belangrijk. We hopen nog lang in het huis aan de Voortsestraat te wonen.

We zijn heel trots op de mooie verbouwingen van het huis die door Jean-Pierre en Joyce  gedaan zijn. Het huis is weer bij de tijd voor de volgende generatie van, van Diepenbeek


Zilveren huwelijk Pierre en Betsy vlnr: Pierre, Conny, Frans, Jan-Pierre, Marc, Annick en Betsy


   

Wij willen ons even voorstellen als de bewoners van de boerderij aan de Voortsestraat 24, te Sint Hubert: Jan-Pierre van Diepenbeek & Joyce Pennings, en onze 3 kinderen Suze (8), Jerom (midden) en Gijs van Diepenbeek (een tweeling allebei 7), en onze (schoon)ouders Pierre van Diepenbeek en Betsy van Diepenbeek en onze hond Kapi, konijn Bellie en 2 paarden en een goudvis.

In 2002 zijn wij weer terug in de buurt komen wonen, althans voor Jan-Pierre. Wij hebben toen het ouderlijk huis gekocht en ook Pierre en Betsy bleven een gedeelte van het pand bewonen. Het huis is immers groot genoeg voor ons allemaal!

Inmiddels is het nu 2014, en in de afgelopen 12 jaren hebben we zo het een en ander opgeknapt aan het huis en ook verbouwd. En ook de tuin wat aangepast. Wij zijn dan ook super tevreden met het huis en de buurt waar we in wonen en hopen hier nog lang plezierig te leven.

Reacties zijn gesloten.