• <<< Terug

Voortsestraat 29


Voortsestraat 29
In 1963 koopt  Petrus Claassen (1914-2003), woonachtig op voortsestraat 19,  een perceel weiland van Hendrikus Rutten. Hierop bouwt hij een nieuwe woning.

Familie Claassen-Siroen. 1ste rij: Moeder, Peter, Tonny, Jeanne en vader Piet. 2de rij: Antoinette en Tiny. 3de rij: Adriaan en Toos.


In 1963 liet de familie Claassen-Siroen deze woning bouwen aan de Voortsestraat 29. Achter het huis in de wei is jarenlang de  “Schutterij Hubertus” en het “St. Barbara Gilde”  actief geweest.Populieren aan de IJzerbroekseweg gerooid

Juli 2003 kochten wij, Twan van Elk en Jolanda Broeks, dit huis met inschrijving van de familie Claassen. Na een zoektocht van jaren eindelijk een plek naar wens gevonden. Onze wens was dan ook, vrij wonen in een landelijke omgeving. Eind augustus vond de sleuteloverdracht plaats en konden wij aan de slag. Na een week of vijf klussen konden wij hier gaan wonen.

Het was niet meteen klaar, daar hebben we met tussenpozen nog een paar jaar over gedaan. In 2008 werd de oude schuur afgebroken en een nieuwe gebouwd. De wei waar vroeger de schietpalen stonden werd opgeknapt en na de pony van ons buurmeisje Imke staan er sinds 2010 alpaca’s in de wei. Samen met onze boxer Torres en poes Terence hebben wij het hier geweldig naar de zin. Wij genieten dagelijks van de omgeving en de buurt.

De buurtvereniging heeft op zijn tijd leuke activiteiten en daar doen wij graag aan mee. Wij hopen hier nog lang van te mogen genieten.


Schuur gesloopt in 2008                                                                          Onze alpaca’s Sacha en Sofie

Reacties zijn gesloten.