• <<< Terug

Open monumentendagen

Actieve Rol van Heemschut Sint Huybert in Erfgoedbehoud.

Heemschut Sint Huybert neemt ook actief deel aan de jaarlijkse Open Monumentendag, waarbij we ons inzetten om ons erfgoed te behouden en te koesteren. Martien Strijbosch, lid van onze organisatie, vervult daarnaast een rol als lid van de Gemeentelijke Monumentencommissie. Hierdoor zijn we betrokken bij belangrijke beslissingen rondom monumentenzorg en behoud.

We hebben onze expertise ingezet bij de waardevolle taak van het inventariseren van boerderijen en woonhuizen die historische of monumentale waarde dragen. Dit stelt ons in staat om onze geschiedenis te documenteren en te beschermen voor toekomstige generaties.

Een ander aspect van onze toewijding is het verzamelen van archieven, niet alleen van nog bestaande verenigingen maar ook van diegenen die niet meer actief zijn in St. Hubert. Zo bewaren we een rijkdom aan informatie die ons helpt om het verleden te begrijpen en te delen met de gemeenschap.

Open Monumentendag

Traditiegetrouw hebben we vaak informatieve boekjes samengesteld, compleet met fiets- en wandelroutes, om deelnemers te begeleiden bij hun ontdekkingstocht door ons historisch erfgoed. Zo herinneren we graag aan het boekje uit 1997, dat een prachtig deel van Sint Hubert heeft belicht.

 

   
   


Reacties zijn gesloten.