• <<< Terug

Sint Hubert


Het dorp Sint Hubert ligt daar, waar de Maasvlakte ophoudt en overgaat in de hoger gelegen Peel. Gezien vanaf “Erica” ligt Sint Hubert dan ook duidelijk in een dal. Het hart van het dorp wordt gevormd door het oude intieme kerkje, dat aan de H.Hubertus is toegewijd. In een document van 1520 wordt de kapel van St. Huybert voor het eerst vermeldt. In 1648, na de vrede van Munster, werd de kerk aan de eredienst onttrokken en gedurende 148 jaar als turfschuur gebruikt. Op 5 januari 1796 is het bouwwerk weer als kerk in gebruik genomen. De huidige vorm van het kerkgebouw dateert van 1924. De parochie van Sint Hubert bestaat dus ruim 200 jaar.

Aan de Nimrod bevindt zich het Eliasklooster van de Orthodoxe Kerk. Het dorp is van oorsprong agrarisch ingesteld. Momenteel is de bloemsierteelt in opkomst. Tot begin deze eeuw werd er ook ijzererts gedolven. Het beeld van de ijzerbroekwerker herinnert aan deze tijd. Sint Hubert beschikt over een camping, een tennishal, tennisbuitenbanen, bowlingbanen, een sportpark, een riant gemeenschapshuis ” De Jachthoorn ” met sportzaal. Er bestaat een goed en bloeiend verenigingsleven.

Door de verbreding van de Pastoor Jacobsstraat heeft Sint Hubert een fraaie entree gekregen. De grootste uitbreiding ligt in het “Grootven”, waar een 300-tal woningen zijn gebouwd. De straatnaamgeving in deze wijk heeft de jacht als uitgangspunt.

Het aantal inwoners van Sint Hubert bedraagt momenteel ca. 1550.

Reacties zijn gesloten.